Montgomery Square

Montgomery Square is located within London’s Canary Wharf development.

Overview

Maylim were contracted to complete external works updates by client Canary Wharf Contractors Limited (CWCL), and commenced work in September 2019.

Our scope of works focused around creating a new junction layout in order to provide better access to the shopping centre and surrounding office buildings. As well as this, our team increased footway widths, introduced new kerb lines and built new traffic islands to create a safer environment for pedestrians. These footways were also raised in height using a concrete up-stand. We then installed new cladding, coping stones and additional steps to complete.

Other installation works included utilities (power and surface water), traffic signals at the junction, security barriers and lamp columns.

The project team had to ensure that the road remained open and fully functional in order for deliveries to be made to the retail outlets without disruption. Due to the close proximity to both the shopping centre and the Jubilee Line, the footways also had to remain clear and functional to ensure pedestrian access was not affected.

Montgomery Square was completed in early 2020, and we were delighted to return to Canary Wharf to work on the first phase of the new residential-led district, Wood Wharf.

Details

Status

Complete / 6/01/2020

Client

Canary Wharf Contractors Limited (CWCL)

Architect

Adamson Associates Architects

Main Contractor

Canary Wharf Contractors Limited (CWCL)

Engineer

Arup

Project Value

£2M

Gallery