White City Place

White City Place is set to be West London’s new business district.

Overview

The original buildings have been refurbished and modernised and new office buildings constructed. Acres of public space surrounds and fills the gaps between the architecture.

The entrance to White City Place provides a large public space laid to lawn and sits opposite a temporary events space with a tiered seating area. The central boulevard sits between The Mediaworks and The Westworks and consists of a high quality paved square, numerous seating areas and raised gardens. Mature trees have been planted to create height and add to the green space.

Maylim’s remit also included the central courtyard and terraces for The Westworks building. The courtyard features a bespoke concrete table made by renowned specialists Lazenby and soft landscaping works by Willerby Landscapes.

Maylim are also working on the redevelopment of the iconic BBC Television Centre, another part of Stanhope’s scheme for White City.

Details

Status

Complete / 21/08/2017

Client

Stanhope

Architect

HED

Main Contractor

Lend Lease

Project Value

£4.3M

Gallery

Similar Projects

Projects / Complete
Coal Drops Yard Coal Drops Yard View Project