The Courtyard, Greenwich Square

The Courtyard at Greenwich Square is a new residential development of 325 apartments, set around a beautiful garden.

Overview

Maylim were contracted to complete the external works package for The Courtyard by client Mace. Our project team commenced works on site in August 2019. We were delighted to continue working in Greenwich, after recently completing various projects at the Peninsula.

The picturesque garden square spans 2500m2 and features numerous breakout areas, pergolas and lush planting. Our remit comprised the installation of Yorkstone paved walkways, artificial turf, resin-bound footpaths, as well as a children’s play area with play equipment and rubber crumb safety surface. Blockwork rendered walls were constructed to form raised planters to complete balcony perimeters for the ground level apartments. The large planters were filled with semi-mature trees and herbaceous planting to create a welcoming green space for residents to enjoy.

Our scope of works also incorporated the landscaping for the external perimeters of the development. The project team installed granite kerbs and tarmac surfacing and concrete paved footways were laid to form new entrances to the building. We also completed linear drainage, retaining walls, access steps and resident parking bays.

Details

Status

Complete / 4/05/2020

Client

Mace Developments

Architect

Outerspace

Main Contractor

Mace

Project Value

£2.1M

Gallery

Similar Projects

Projects / Complete
Greenford Quay - Dusk Greenford Quay View Project